מתכון

מלבי קוקוס

השימוש בנוזל קוקוס מעשיר את המלבי בטעמים אגוזיים מעודנים וגם מעניק לו מרקם קל יותר בזכות אחוזי השומן הנמוכים

18,205 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מלבי קוקוס של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מלבי קוקוס של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

טיפ: אם תמוללו את הקורנפלור במים בעזרת האצבעות, תזכו למלבי במרקם חלק וקטיפתי וללא סכנה לגושים.

מגישים עם התוספות הללו לפי מה שאוהבים: שערות קדאיף בחמאת קוקוס ושברי שקדים, פירות יער בבלסמי רימונים

קערה בנפח 2 ליטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר נוזל קוקוס, מחצית מכמות המים, סוכר ומי ורדים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מערבבים מדי פעם.

2

טורפים קורנפלור עם יתרת המים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם צריך, ממוללים את הקורנפלור באצבעות).

3

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקורנפלור לתערובת הקוקוס הרותחת תוך טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף כ-3-2 דקות על להבה בינונית עד שמסמיך.

4

מסירים מהכיריים ויוצקים לקערת הגשה. מכסים בניילון נצמד ישירות על הקרם, מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.