אפשר להכין כמות גדולה ולאכול על פרוסת לחם, עם מאפה בוקר, להפוך למלית של מאפים מתוקים או מלוחים או לשלב בתבשילי עוף או בקר. בקיצור, תעשו לעצמכם טובה ותכינו את ממרח הדלעת הזה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את כל החומרים בסיר בינוני ומערבבים, מעל להבה נמוכה-בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה. שימו לב, מדובר בתערובת מאוד סמיכה לכן כדאי להיות ליד הסיר כדי שהתערובת לא תיחרך.
2
מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עד שהתערובת מצמצמת ל-¾ מהנפח ההתחלתי שלה. מסירים מהאש ומקררים. הממרח ממשיך להסמיך גם במהלך הקירור. מעבירים לצנצנת או קופסה אטומים.