מתכון

ממרח מחמארה

ממרח אדום בוהק (מחמארה זה אדום בערבית) על בסיס פלפלים שמקבל מרקם עשיר בזכות תוספת אגוזים ופירורי לחם

5,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
ממרח מחמארה, מסעדת רולא. צילום: רן בירן
ממרח מחמארה, מסעדת רולא. צילום: רן בירן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים פלפל אדום מעל להבה גלויה עד שהקליפה נחרכת ובשר הפלפל מעט מתרכך. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה - האדים והחום ימשיכו לרכך אותו ויקלו על הקילוף. קולפים ומעבירים למעבד המזון.

2

מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים לממרח אחיד במרקם חלק. כשמגישים אפשר לפזר מעל מעט שמן זית ואגוזים קצוצים.

לעוד מתכונים של שף מועין חלבי (רולא)בהשראת המטבח השאמי:

פאתה – פיתה מוטגנת עם יוגורט, חומוס ובשר

לחם בעג'ין – מאפה דקיק עם מעטה של תבשיל בשר מתובל

מועין חלבי מדבר על המטבח השאמי והזיקה שלו למטבח המקומי