החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפטה
לקולי פטל אדום
אופן ההכנה
למוס כבד אווז
1
מחממים מחבת ומקפיצים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות כבד האווז, מתבלים ומסירים מהאש. מקררים למשך הלילה ולמחרת מכניסים את כבד האווז והבצל למעבד מזון עם המחמאה והיין, ומעבדים למוס. מתקנים טעמים.
מילוי המקרונים
2
ממלאים שק זילוף במוס הכבד. מניחים 12 יחידות של בסיסי מקרונים, כאשר הצד המבריק כלפי מטה. מזלפים את המוס על הבסיסים ו"סוגרים" עם 12 יחידות המקרונים הנוספות למעין כריך. מוודאים כי הכבד לא חורג מגבולות המקרון.
קולי פטל
3
מכניסים לתוך הבלנדר את הפטל הקפוא עם סוכר ומעט יין, ומעבדים לרוטב אחיד. מוסיפים יין לפי הצורך.
להגשה
4
במרכז הצלחת מזלפים מעט מהכבד ועליו מניחים את המקרון. יוצקים בצד מעט מקולי הפטל ומעטרים בפרחי תימין.