עוגות או מנות אחרונות שיש בהן מרנג נתפשות אצל רבים כקינוח למקצוענים – מתכון שדורש תשומת לב ומיומנות שאין לרוב האופים הביתיים. יש מי שיעדיפו לדלג על הכנת המרנג ולקנות אותו מוכן, ואחרים אולי יעבירו דף ויחפשו מתכון אחר.
המרנג, מהווה בסיס מעולה למנות רבות, קלאסיות וגם חדשניות. הוא יכול להיות תחתית דקה ופריכה בעוגת מוס, שכבת ביניים שמפרידה בין שני קרמים, כלי קיבול לפירות או למוס או ציפוי לטארט. לפני שאתם ניגשים להכנת המתכון, חשוב לקרוא את המדריך הבא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-110 מעלות.
2
מקציפים חלבונים וקרם טרטר במהירות בינונית עד לשלב "הגלים הרכים".
3
מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לשלב “הפסגות הקשיחות".
4
מנפים אבקת סוכר על הקצף ומקפלים בעזרת מרית גומי גדולה, בתנועת עטיפה.
5
מזלפים או מורחים את המרנג בצורה הרצויה.
6
אופים-מייבשים במשך שעה וחצי עד שעתיים. המרנג מוכן כשהוא יבש, קשיח למגע ונפרד בקלות מנייר האפיה.