המתכון שלפניכם הוא לבצק בסיסי לאוזני המן. תוכלו לשדך לו את אחת המליות הבאות, או כל מלית אחרת שתרצו:
מלית דאבל שוקולד
מלית תמרים מסאלה
מלית מרציפן פיסטוק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים את החמאה, גרגירי הווניל והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2
מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים. לשים קלות עד שנוצר בצק. עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעה.
3
מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
למילוי
4
מכינים מלית לפי ההעדפה (ראו מתכונים למעלה). מזלפים במרכז כל עיגול מן המלית בעזרת שק זילוף. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
לאפייה
5
אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
להגשה
6
לאחר צינון מאבקים את המאפים המוכנים באבקת סוכר.