גיוון: מחליפים את הפלפל החריף בכף סמבל
מה עוד אפשר לעשות עם רוטב בוטנים?
מתבלים סלט גאדו-גאדו
טובלים שיפודים אסייתים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצלי שאלוט עד שהם הופכים שקופים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
2
מוסיפים חמאת בוטנים ויוצקים עליה נוזל קוקוס תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים רוטב סויה ובוטנים קלויים. מבשלים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שלרוטב יש מרקם מעט סמיך יותר מזה של שמנת מתוקה. יש להימנע מהסמכת יתר שכן הרוטב ימשיך להסמיך בקירור.
3
יוצקים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר 4-3 ימים או במקפיא עד חודש. לפני השימוש מחממים את הרוטב בסיר קטן עם מעט מים.