הטיפול בארטישוק יכול להיות מסובך, הפחת גדול, ולא ניתן להשיגו כל השנה. בעונתו רצוי לאכול אותו מבושל בשלמותו, בלוויית רוטב מועדף. בסלט הזה נשתמש בארטישוק איטלקי משומר, נקי מחלקים וסיבים מיותרים ומוכן לעבודה. המתכון ניתן בכוונה ללא כמויות, מפני שרוב המרכיבים הם מעניקי טעם ומוסיפים מהם לפי ההעדפה האישית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מסננים את הארטישוק מהשמן שבו הוא משומר (אפשר לשמור להכנת ויניגרט, מיונז וכו') וחותכים לרבעים.
2
מוסיפים את שאר החומרים (חוץ משמן הזית) בכמויות הנראות לכם (אוהבים בצל? שימו הרבה). ממליחים ומפלפלים. "מרטיבים" במעט שמן זית.