החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטלה
לרוטב שזיפים
לסלט
אופן ההכנה
מכינים את הטלה
1
מחממים מחבת צלייה כבדה על להבה בינונית-נמוכה.
2
מערבבים כמון, זרעי שומר ושמן בקערה קטנה ומעסים את הבשר בתערובת. בוזקים מלח ופלפל וצולים במחבת החמה מכל הצדדים כ-12-10 דקות. לא מגבירים את הלהבה - כדי שהבשר יתבשל בפנים ויקבל מעטה חום ופריך.
3
מוציאים את הבשר מהמחבת, מכבים את האש ומשאירים את המחבת עם מיצי הצלייה על הכיריים (הם ישמשו להכנת הרוטב).
4
מכסים את הבשר ברדיד אלומיניום ושומרים להמשך.
מכינים רוטב שזיפים
5
מגבירים את הלהבה למקסימום תחת המחבת עם מיצי הצלייה ומוסיפים פנימה שזיפים, זרעי שומר ושום. מערבבים דקה ומוסיפים סוכר. מערבבים היטב.
6
יוצקים חומץ, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים את השזיפים כ-10 דקות או עד שהם רכים. בסוף הבישול הרוטב צריך להיות במרקם של ריבה דלילה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. טועמים ומחליטים אם וכמה מלח צריך להוסיף.
מגישים
7
מסדרים את העלים בצלחת הגשה ומפזרים מעל פלחי שזיפים וטרגון. פורסים דק את הטלה ומסדרים על העלים. יוצקים את הרוטב החמים מעל ומגישים מייד.