מתכון

סלט רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם רוטב סומאק ובוטנים

הרדיקיו נמכר בשווקי איכרים, אבל אם לא מצאתם אפשר להחליף אותו בכרוב סגול, לשמירה על משחק המרקמים בסלט

8,009 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סלט סגול של רדיקיו, רימונים ועלי סלק עם ויניגרט סומאק ובוטנים של שף עמוס שיאון. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט סומאק

אופן ההכנה

לוויניגרט

1

טוחנים את כל החומרים למעט שמן זית במעבד מזון עד למרקם אחיד.

2

מוסיפים שמן זית בזילוף דק תוך כדי עיבוד לקבלת רוטב סמיך. הרוטב יישמר בקירור עד 3 ימים.

להרכבת המנה

3

מערבבים בקערה עלי רדיקיו וסלק עם גרגרי רימון. מזלפים את הרוטב, מערבבים ומפזרים בוטנים.

לגיוון

4

מפזרים על המנה 200 גרם גבינת כבשים מלוחה מפוררת.