"מומלץ לשבור לשעועית קצת את המרקם בעלי ומכתש – רק כדי שהתבלינים יוכלו לחדור פנימה ולתת לה אקסטרה טעם. אם אין עלי ומכתש אפשר להשתמש בפטיש שניצלים".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלסת עגבניות
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערית את כל מרכיבי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד. .
2
כותשים את השעועית קלות במכתש ועלי. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ובמיץ ליים ומערבבים בידיים.
3
יוצקים את סלסת העגבניות על השעועית, מפזרים עלי כוסברה ופרוסות בצל ומערבבים קלות בידיים. מעבירים את הסלט לכלי הגשה, יוצקים מעל טחינה ומזלפים שמן זית (לא מערבבים)