מתכון

סלט שעועית ירוקה, אפונת שלג ועגבניות שרי צימוק

שף אסף שנער מחוות צוק עושה סדר מרהיב עם סלט ירוקים אביבי שיכניס צבע לשולחן

7,973 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט שעועית ירוקה, אפונת שלג ועגבניות שרי צימוק של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו
סלט שעועית ירוקה, אפונת שלג ועגבניות שרי צימוק של שף אסף שנער. צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים מים עם מלח לרתיחה בסיר, ובמקביל מכינים קערה עם מי קרח. חולטים את השעועית הירוקה במים הרתוחים במשך 5־8 דקות עד לריכוך. מעבירים מיד למי קרח. כשהשעועית קרה מסננים מהמים.

2

מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים שמן זית, חמאה ושום ומבשלים 3־4 דקות. מוסיפים את אפונת השלג ואת עגבניות השרי ומקפיצים במחבת כ־5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל, מוציאים מהמחבת ומערבבים עם השעועית. מעבירים לצלחת הגשה.