המכתש בעצם מחליף את פעולת השיניים הראשונית. בדרך כלל אנחנו אוכלים שעועית שלמה ומבושלת; כאן אנחנו שוברים את השעועית בעלי ומכתש ואין צורך בבישול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
כותשים פלפל קשמירי וזרעי כמון במכתש לקבלת אבקה. מוסיפים שום וכותשים עד שהוא נמעך לגמרי. מוסיפים 2 סוגי שעועית וכותשים רק עד שהם שבורים.
2
מוסיפים מלח, נאם פלא ומיץ לימון ומערבבים תוך כדי מעיכה כדי שהתיבול ייכנס לשעועית. מוסיפים בשר קצוץ ובזיליקום וכותשים אותם תוך כדי מעיכה וערבוב.