אם לא רוצים להגיש את הסלמון לפי הצעת ההגשה שבמתכון, ניתן לשמור אותו במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הצעת הגשה
אופן ההכנה
לעישון הסלמון
1
מניחים גחלים איכותיות (למשל מהדרים) בתחתית סיר (או מחבת) שעבר זמנו, מדליקים ומחכים כ-10 דקות עד שהגחלים ”נתפסים“.
2
מוסיפים שבבי עץ ארומטיים (להשיג במעדניות או דרך מפיצים באינטרנט: איזי-דריי, מיט-סמוקר, גזם).
3
מעמידים רשת גבוה ככל האפשר מעל הגחלים, ועליה מניחים נתחים של 200 גרם פילה ללא עור. מכסים את הסיר (בוחרים מכסה בצורת פעמון, שלא ייגע בדג) ומעשנים כ-10 דקות על להבה נמוכה. בודקים את הדג, ואם הוא עדיין לא עשוי (כלומר הבשר עדיין שקוף), ממשיכים עוד דקה-שתיים. לחילופין אפשר לסיים את התהליך בצלייה בתנור שחומם ל-180 מעלות. מקררים לטמפרטורת החדר.
הרכבת הברוסקטה
4
מחממים תנור במצב גריל או מלהיטים מחבת גריל וקולים לחם משני הצדדים. משפשפים כל פרוסה בשום.
5
מערבבים מסקרפונה עם גבינת שמנת.
6
מרסקים עגבניות על פומפייה ומסננים את הרסק במסננת דקה לקבלת סלסה.
7
מפרקים את הסלמון לשבבים גסים בידיים. מתבלים במלח, לימון, שמן זית, עירית וצ‘ילי.
8
מורחים את פרוסות הלחם בתערובת המסקרפונה. מפזרים סלסה, בצל כבוש וסלמון ומסיימים בעשבי תיבול.
9
מניחים כל פרוסה על צלחת הגשה או מגש עץ, חוצים ומגישים.