מלכה היא אימא של חבר טוב של נלי קרפנר, ועוגיות התמרים שלה הן יצירת מופת. זוהי גרסה בריאותית למתכון המקורי – את הקמח הלבן מחליפים בקמח כוסמין מלא ואת החמאה בשמן קוקוס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בניירות אפייה.
2
לשים את כל חומרי הבצק ביד עד לקבלת בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעלה דק ככל האפשר.
3
קוצצים את התמרים לקוביות קטנות ושמים בקערה קטנה. מוסיפים 2-1 כפות מים רותחים ומערבבים עד לקבלת ממרח.
4
מורחים ממרח תמרים בשכבה אחידה על כל עלה ומפזרים אגוזי מלך. מגלגלים את הבצק לרולדה וחורצים חריצים אלכסוניים לאורך הרולדה. מעבירים לתבניות.
5
אופים את הרולדות כ-20 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב בהיר.
6
מצננים מעט, פורסים את הרולדה לפי החריצים המסומנים ומפזרים אבקת סוכר קנים.