כדי שהעוגה תשמור על גובה ואווריריות צריך להקפיד על כמה כללים: מפרידים את הביצים כשהן קרות, אבל מקציפים את החלבונים כשהם בטמפרטורת החדר. מחממים מראש את התנור ומניחים בתוכו תבנית עם מים חמים שייצרו אדים. כרבע שעה אחרי תחילת האפייה מנתקים את העוגה מדפנות התבנית – זה יבטיח שהאדים לא יכלאו בעוגה והיא לא תיפול.
אם רוצים עוגה גבוהה במיוחד, מכינים אותה בתבנית רינג גבוהה בקוטר 22 ס״מ במקום בתבנית רגילה בקוטר 24/26 ס"מ.
שימו לב – העוגה דורשת צינון של שעתיים לפני ההגשה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
2
מערבבים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, קליפת לימון ורבע כוס סוכר.
3
מוסיפים קורנפלור ומערבבים לקבלת תערובת ללא גושים.
4
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
5
יוצקים לתבנית משומנת ואופים רבע שעה בחום גבוה עד שפני העוגה מזהיבים.
6
מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית.
7
מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע או עד להתייצבות.
8
מצננים שעה בתנור, מקררים עוד שעה מחוץ לתנור ומעבירים למקרר.