החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס עוגיות חמאה
למחית תותים
לבלילת העוגה
לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מערבבים פירורי עוגיות וחמאה ומהדקים לבסיס התבנית. שומרים במקפיא עד שהבלילה מוכנה.
מכינים את המחית
2
מרתיחים את רכיבי המחית בסיר על להבה נמוכה, מסירים מהאש וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מצננים.
מכינים את העוגה
3
מחממים תנור ל-160 מעלות.
4
מערבלים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה, שמנת חמוצה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
5
מוסיפים בהדרגה ביצים וחלמונים וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים בתערובת.
6
מוסיפים 3/4 מכמות מחית התותים (שומרים את השאר לקישוט) ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
7
עוטפים את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית גדולה יותר עם מים חמים המגיעים עד לרבע מגובהה, יוצקים את הבלילה על הבסיס ומשטחים.
8
אופים כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון כשעה. מעבירים למקרר ל-12 שעות.
מקשטים
9
מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת רכה וחלקה. מורחים את הקצפת על העוגה.
10
יוצקים על הקצפת את מחית התות הנותרת ומקשטים בתותים.