מתכון

עוגת שמן זית, לימון ויוגורט

שמן זית עדין תורם המון לעומק הטעמים של העוגה, שנע בין מתוק לחמוץ

8,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
עוגת שמן זית לימון ויוגורט של שפית מאיה דרין | צילום: שני בריל
עוגת שמן זית לימון ויוגורט של שפית מאיה דרין | צילום: שני בריל

"שמן זית עדין תורם המון לעומק הטעמים של העוגה, שנע בין מתוק לחמוץ. כדי שהעוגה תצא מושלמת, אני אופה אותה בשליש התחתון של התנור, וכך דוגמת תבנית הקוגלהוף יוצאת מדויקת וזהובה".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לסירופ שומר

אופן ההכנה

מכינים את העוגה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות, משמנים קלות תבנית קוגלהוף ומקמחים אותה.

2

מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון ביצים, סוכר ומלח במהירות בינונית־גבוהה כ־4 דקות, עד שהתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים קליפה ומיץ לימון וממשיכים להקציף עוד חצי דקה.

3

מערבבים בקערית שמן ויוגורט ומוסיפים בזרם דק לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה אטית, עד שהם נטמעים בבלילה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים לבלילה אחידה ובהירה.

4

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25־35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף בפירורים לחים.

מכינים את הסירופ

5

מביאים לרתיחה בקלחת את כל המרכיבים, למעט מיץ הלימון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־5 דקות, עד קבלת סירופ סמיך ומסירים מהלהבה. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מביאים לרתיחה.

6

יוצקים את הסירופ החם על העוגה ומצננים.

גיוון: מחליפים את גבעולי השומר שבסירופ בעלי לואיזה.