החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבישול
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
שמים אורז ומים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10-8 דקות, רק עד שהמים נספגים באורז. מצננים.
2
מוסיפים לאורז נענע, שמיר, עגבנייה וגבינה צפתית ומערבבים.
ממלאים את העלים
3
במידה ועובדים עם עלי גפן טריים, מרתיחים בסיר גדול שפע מי מלח וחולטים את עלי הגפן דקה. מוציאים בזהירות מהסיר ומניחים על מגבת לייבוש. אם עובדים עם עלי גפן כבושים רק שוטפים היטב ממי הכבישה.
4
משטחים עלה גפן על משטח עבודה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת. מקפלים את השוליים התחתונים מעל האורז ואת שני הצדדים פנימה ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים.
5
מניחים את העלים הממולאים בסיר רחב שיכיל אותם בצפיפות בשכבה אחת. מפזרים ביניהם פרוסות עגבנייה ומניחים מעליהם צלחת להידוק.
מבשלים
6
מערבבים מים רותחים, שמן, מיץ לימון, דבש ומלח. יוצקים לסיר עם הממולאים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה 40-30 דקות. מכבים, מקררים ומגישים.