החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפטה
לקליפות ההדרים
להגשה
אופן ההכנה
לקליפות ההדרים
1
בסיר גדול מניחים את קליפות ההדרים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל ברתיחה עוד 2 דקות ושוטפים היטב במים קרים. יוצקים שוב מים קרים לסיר ומרתיחים שנית, וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
2
מסננים מהמים. מחממים ¾ מכמות הסוכר יחד עם 3 כוסות מים ומחממים לקבלת סירופ סוכר. מוסיפים את קליפות ההדרים ומערבבים, מבשלים על אש קטנה מאוד כ-3 שעות עד שהנוזל נספג היטב בקליפות. חשוב מאוד לערבב לאורך כל התהליך בעדינות כדי שהקליפות לא יתפרקו או יידבקו לתחתית הסיר.
3
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט, ומשאירים בטמפרטורת החדר להתקשות מעט.
לפטה
4
מאדים בסיר עם שמן את הבצל הפרוס עד שהוא שקוף לגמרי. מוסיפים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה. חותכים את כבד האווז לקוביות גדולות ומוסיפים לקרם הקוקוס.
5
מרתיחים ומורידים מהאש. טוחנים היטב את הקרם והכבד למרקם חלק ומסננים לתבנית או צלחת הגשה. מקררים במקרר לפחות שעתיים עד שהפטה מתייצב.
להרכבת המנה
6
מסדרים את קליפות ההדרים על פטה הכבד ומעל הכל בוזקים את פולי הקקאו השבורים.
הצעת הגשה
7
כדי לגוון, אפשר לבזוק סוכר חום מעל הפטה ולקרמל אותו בעזרת מבער כמו בקרם ברולה קלאסי.