מתכון

פטה כבד עם ריבת תאנים

פתחתם לאורחים שלכם את התיאבון? זה בדיוק הזמן להגיש את המנה הזאת

18,005 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
פטה כבד עם ריבת תאנים של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
פטה כבד עם ריבת תאנים של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לריבת תאנים

להגשה

אופן ההכנה

לפטה כבד

1

מטגנים את הכבד עד עשייה ומניחים אותו על רשת. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומניחים אותו על רשת. מקררים את הכבד והבצל במקרר כשעתיים.

2

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון: כבדים, בצל, שמאלץ, קוניאק, מלח ופלפל.

3

מרפדים קערית בניילון נצמד ומעבירים את הכל במסננת לתוך הקערית עד קבלת תערובת חלקה. מעבירים את התערובת החלקה בעזרת הניילון הנצמד לתבנית אינגליש קייק.

לריבת תאנים

4

מניחים בסיר את התאנים, הסוכר, המים והתבלינים. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה. מקררים.

להגשה

5

פורסים פרוסה בעובי סנטימטר של הפטה, מתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור גרוס. מניחים מעט מריבת התאנים בצד ומגישים עם לחם.