החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עם מלח ופלפל עד שהם שקופים. מוסיפים את הארטישוק, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים על אש קטנה במשך כשעה, עד שהארטישוק רך.
2
טוחנים את הארטישוק בבלנדר מוט או במעבד מזון ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד וקרמי.
3
מעסים את נתחי הפילה במלח, פלפל ומעט שמן זית וצורבים על אש גבוהה במחבת פסים או על הגריל במשך 2 דקות בכל צד (למידת עשייה מדיום). מוציאים מהמחבת.
4
יוצקים לאותה מחבת את הוויסקי, הסוכר, מלח ופלפל ומצמצמים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק.
5
יוצקים את קרם הארטישוק לצלחות, מניחים את נתחי הפילה פרוסים ומזלפים את הגלייז.