הרוטב מעצים את טעמו העדין של הפילה – גם מתוק בזכות התותים והבלסמי המצומצם וגם חריף ורענן בזכות הפלפל החריף והג’ינג’ר.
גיוונים:
• מחליפים את פילה הבקר בחזה עוף שלם (פרפר). צולים 3 דקות מצד אחד על מחבת בעלת תחתית כבדה, הופכים, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים עוד 3 דקות עד שהוא נעשה לבן במרכז. ממשיכים עם הכנת הרוטב כמו במתכון.
• מחליפים את הג'ינג'ר בעלי תימין מפוררים מ- 4 גבעולים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית ומשמנים בשמן או בחמאה מזוקקת.
2
מתבלים את הפילה בפלפל שחור גרוס וצולים 3-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום. מוציאים ושומרים מכוסה.
3
מוסיפים יין למחבת ומקרצפים את המשקעים בעזרת מרית עץ.
4
מוסיפים שום, ג’ינג’ר, פלפל חריף, ריבה, בלסמי ותותים. מביאים לרתיחה ומבשלים דקה-שתיים לצמצום ולמיצוי טעמים.
5
מחזירים את הבשר לרוטב לבישול משותף של חצי דקה. מתבלים במלח ומגישים מייד.