האוכמניות (עדיף טריות) מאזנות את הטעם. שימו לב: החלבונים צריכים להיות מוקצפים לפני שמוסיפים את החמאה – מרגע שמוסיפים אותה צריך לעבוד מהר אחרת התערובת תתגבש ותהפוך דחוסה. ממסים חמאה בסיר בינוני על אש קטנה כ־10 דקות עד שהיא הופכת חומה ועולה ממנה ניחוח אגוזי. מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
מקציפים חלבונים עם מלח עד לקבלת קצף יציב.
מערבבים קמח, שקדים טחונים, אגוזי לוז טחונים ואבקת סוכר בקערה נפרדת. מוסיפים את החמאה החומה לתערובת הקמח.
מוסיפים 1/3 מקצף החלבונים לתערובת הקמח והחמאה ומערבבים עד שהוא נטמע (שימו לב, רק את השליש הראשון של קצף החלבונים מערבבים ולא מקפלים).
מקפלים בעדינות את יתר הקצף לתערובת.
מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מוזגים את תערובת הפיננסייר לתבנית השקעים. מניחים על כל מאפה כמה פירורי גבינת טולום ואוכמנייה אחת או שתיים (תלוי בגודל). אופים 17־15 דקות עד שפני הפיננסייר מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
2
3
4
5
6
מתכון
פיננסייר טולום ואוכמניות
גבינת הטולום לוקחת את הפיננסייר למקום שונה - היא מעשירה את המרקם ומוסיפה מליחות ועוקצנות עדינה
5,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019