הדג יכול להיות כל דג ים טרי ושמן, למשל פרידה, לוקוס או לברק בר טובים. כדי להבטיח שהטמפורה שעוטפת אותו תהיה פריכה וקלילה במיוחד, חשוב להקפיד שהנוזל (אנחנו משתמשים בבירה אבל גם סודה תעבוד) יהיה קר מאוד. דגים אוהבים קארי- אבל זהירות! יותר מדי קארי עלול להאפיל על טעמם העדין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לאיולי קארי ואורגנו (כוס אחת)
לדג
לטמפורה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את האיולי
1
שמים אורגנו עם מיץ לימון במטחנת תבלינים או במיכל הפנימי הקטן של מעבד המזון וטוחנים לעיסה גסה המזכירה פסטו בתחילת הטחינה.
2
מעבירים למיכל הגדול של מעבד המזון, מוסיפים איולי וקארי וטוחנים בפולסים למרקם חלק ואחיד. מתבלים במלח ופלפל.
מכינים את הטמפורה
3
טורפים קמח טמפורה ובירה בעזרת מטרפה ידנית לבלילה חלקה ללא גושים. מניחים בצד לשעתיים.
מכינים את הדגים ומטגנים
4
מחממים שמן לטיגון עמוק.
5
מתבלים נתחי דג במלח, פלפל וקארי, טובלים בתערובת הטמפורה ומטגנים 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
6
מתבלים במעט קארי ומגישים עם צ’יפס ומטבל איולי קארי ואורגנו בצד.