אפשר להכין ציפוי שוקולד, אבל גם בלעדיו העוגה תחוסל במהירות.
לתבנית קוגלהוף בקוטר 26-24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון התבנית:
לבצק:
לציפוי (לא חובה):
אופן ההכנה
1
משמנים את התבנית בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.
מכינים את הבצק
2
מערבלים קמח, שמרים, סוכר, חמאה וביצים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלב ומערבלים 10-8 דקות. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים עוד דקה לפיזור. מתפיחים פעמיים ואופים: מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3
מערבבים מעט כדי להוציא אוויר ויוצקים לתבנית המשומנת עד מחצית גובהה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות.
5
אופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים עד שהעוגה בטמפ’ החדר.
6
הופכים ומחלצים מהתבנית. שומרים בכלי אטום עד 3 ימים מחוץ למקרר.
מצפים את העוגה (אם רוצים)
7
מחממים מים, סוכר וקקאו לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. יוצקים חם על פני העוגה.