אחסון: קונפי התירס יישמר במקרר עד שלושה שבועות.
הצעות הגשה: הגרגרים המתקתקים מעולים כמו שהם כחטיף, והם גם נהדרים מעל לחם קלוי עם קצת גבינת פרמזן. אפשר לשלב אותם בפולנטה, להוסיף לבלילה של פנקייק או לפשטידות.
עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים חמאה בסיר, מבשלים על אש נמוכה מאוד כ־20 דקות עד שהחמאה מקבלת צבע ענברי שקוף ומעלה ניחוח אגוזי. במהלך החימום יווצר מעל החמאה קצף - אלו מוצקי החלב, אפשר לתת להם לשקוע ולהישרף (הם יוסיפו עוד טעם אגוזי) ואפשר לקפות אותם.
2
מניחים גרעיני תירס, מלח ושיני שום בסיר קטן וצר. מסננים את החמאה המזוקקת (כדי להיפטר מהמשקעים) מעל התירס - החמאה אמורה לכסות את התירס - ומבשלים 35־40 דקות על אש נמוכה מאוד בבעבוע עדין. מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת (הנחיות לעיקור לעיל) יחד עם שומן הבישול.