מתכון

קיצ׳רי

מנת האורז אהובה על יניב ששון ז"ל, מתוך הפרויקט מתכון עם זכרון

20,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
קיצ'רי. צילום: באדיבות פרויקט מתכון עם זכרון
קיצ'רי. צילום: באדיבות פרויקט מתכון עם זכרון

הקיצ'רי האהוב על  יניב ששון ז"ל, מתוך פרויקט מתכון עם זכרון. אפשר לאכול אותו בגרסה הפשוטה או לשדרג אותו עם עגבניה וגבינה צהובה, בדיוק כפי שיניב אהב לאכול אותו.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקיצ'רי

להגשה משודרגת

להגשה

אופן ההכנה

1

משרים את האורז עם העדשים (בערך שעה וחצי).

2

בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את השום הכמון ורסק העגבניות ומערבבים. בשלב הזה אפשר להוסיף כמעט חצי כוס מים לדילול (לא יותר מידי שימו לב).

3

את האורז והעדשים מוסיפים יחד לרוטב שבסיר, מערבבים הכל יחד ומבשלים כמו אורז (כרבע שעה) במידה והמים לא מכסים את האורז - יש להוסיף עוד. אפשר להגיש את התבשיל בשלב זה כאורז שבושל על העדשים, או כמו שיניב אהב לאכול אותו, לעבור לשלב הבא.

4

במחבת עמוקה משחימים בצל עם קצת שמן, עד להזהבה. חותכים כשתי עגבניות לפלחים ומסדרים עם הבצל. על העגבניה מניחים פרוסות גבינה צהובה.

5

מעל הכל שופכים את האורז (הקיצ׳רי) שבושל קודם. אפשר לסגור הכל עם עוד שיכבה של גבינה צהובה, משאירים על אש קטנה עד שכל הטעמים מתמזגים. את כלתוכן המחבת הופכים לצלחת גדולה ומגישים כמו עוגה.

6

אוכלים עם יוגורט או חביתה וירקות.

על יניב ז"ל:
בחודש נובמבר 1992 התגייס יניב לצה"ל, ולאחר טירונות ואימונים הוכשר כלוחם בחטיבת גולני. במהלך שירותו הצבאי יצא לקורס חובשים, והפך לחובש של כל הפלוגה. הוא ביצע את תפקידו במסירות ונחשב לחובש מצטיין. יניב היה חבר נאמן היודע להטות אוזן קשבת, לייעץ ולסייע בשעות הקשות. הוא רכש חברים רבים, והיה אהוב על המפקדים ועל החיילים כאחד. ב-ה' בתמוז תשנ"ה (3.7.1995) נפל יניב בקרב בלבנון. יניב הובא למנוחת בבית הקברות הצבאי בקרית שאול, כשלושה חודשים לפני שחרורו מהצבא. בן עשרים ואחת היה בנופלו. הוא השאיר אחריו הורים ו-2 אחים. לעמוד ההנצחה של יניב