החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים את קלחי התירס במים רותחים עם מעט מלח כ־40 דקות עד שהם רכים. מוציאים מהמים ופותחים את הקלחים כמו שמקלפים בננה, אך משאירים את העלים מחוברים.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות במצב גריל. צולים את הקלחים כ־5 דקות עד לקבלת סימני צריבה. אפשר לצרוב את הקלחים גם במחבת פסים עם מעט חמאה.
3
מסדרים 2 קלחים בכל צלחת הגשה, מברישים כל קלח במעט חמאה מזוקקת ומפזרים מלח.
4
מערבבים מיונז, שמנת חמוצה ופלפל שאטה עד לקבלת רוטב אחיד. מורחים על הקלחים שכבה עבה מהרוטב ומפזרים מעל פפריקה מעושנת וגבינה צפתית.