מתכון

קליפות לימון מסוכרות

נוז טו טייל, גרסת הלימון - להשתמש בכל הפרי או הירק במקום למלא את הפח

26,578 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קליפות לימון מסוכרות של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
קליפות לימון מסוכרות של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

בתוך כל ההכנות של פרויקט שכולו סביב לימון הצטברו הרבה חצאי לימון סחוטים שאין לי מה לעשות איתם. שיניתי את הגישה: קודם לקלף את הלימונים כדי שיהיה לי מוצר נוסף.אם לא נשתמש אז לפחות שיהיה יותר מעוצב במטבח. אין יפה יותר ממטבח מעוטר בצנצנות גדושות.

צנצנת בנפח 300 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקלפים לימונים בעזרת סכין חדה או קולפן. משתדלים להוריד כמה שפחות מהחלק הלבן. הופכים את הקליפות ומסירים כמה שאפשר מהחלק הלבן. פורסים את הקליפות לרצועות דקיקות.

2

ממלאים סיר קטן בשפע מים ומביאים לרתיחה. מעבירים פנימה את רצועות הקליפה למשך דקה עד שהמים רותחים שוב. מסננים ומקררים מתחת למי הברז. שמים בסיר את הקליפות, הסוכר ומיץ הלימון. משהים כחצי שעה עד שהסוכר נמס. מניחים על להבה בינונית־גבוהה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ־40 דקות עד שהקליפות הופכות לשקופות. מעבירים לצנצנת עם נוזלי הבישול. מאחסנים בחוץ, הקליפות נשמרות לזמן ארוך כמו ריבה.