מתכון

קלמרי עם קרעי פסטה ברוטב פלפלים

מנה כפרית מחוספסת עם טעמים מאוד חזקים של ברנדי ופלפלים חריפים

6,064 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
קלמרי עם קרעי פסטה ברוטב פלפלים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קלמרי עם קרעי פסטה ברוטב פלפלים של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

משתמשים בשאריות/קרעים של פסטה טרייה שמכינים בבית או בדפי לזניה קנויים שמבשלים וקורעים ביד. את הקלמרי אני חותך כאן בצורה שמתכתבת עם קרעי הפסטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב פלפלים

להגשה

אופן ההכנה

מכינים רוטב פלפלים

1

טוחנים את כל החומרים במעבד מזון, טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות פיקנטי ומפולפל.

מכינים את הפסטה

2

חולטים פסטה במי מלח רותחים במשך דקה לריכוך ראשוני. מסננים ושומרים בכלי עם כף שמן זית. אם משתמשים בדפי לזניה, חולטים אותם בשפע מי מלח רותחים במשך דקה וחצי-שתיים וקורעים לפיסות.

מכינים את הקלמארי והרוטב ומגישים

3

מחממים מחבת עם יתרת שמן הזית. מוסיפים שום ומאדים 30 שניות עד שעולה ניחוח קל. מוסיפים קלמארי ומטגנים 15 שניות על להבה גבוהה עד שהם מפסיקים להיות שקופים ובמגע הם מעט צמיגיים.

4

מוציאים את הקלמארי ומוסיפים למחבת 1/4 כוס רוטב פלפלים, ברנדי, ציר ועגבניות עם הנוזלים שלהן. מבשלים דקה לחיבור טעמים, מוסיפים את הפסטה ומקפיצים-מערבבים דקה וחצי. היא צריכה להתעטף ברוטב ולהתרכך.

5

מחזירים את הקלמארי למחבת ומערבבים. טועמים וממליחים במידת הצורך. מגישים עם פקורינו.