שוקולד השחר המוכר של ימי ילדותנו עבר שדרוג, אגוזים הוספו לו (15% אגוזי לוז, יותר מכל המתחרים) והא בסיס נהדר לעוגות וקינוחים. הנה אחד: קראנץ ממולא בשוקולד השחר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
1
מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים שוב:
2
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ. מורחים על כל עלה חצי מיכל של ממרח שוקולד ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה. מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים ואופים:
3
מברישים את העוגות בזהירות בחלמון טרוף במים. אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.