גיוון: לקרוק מדאם – מוסיפים ביצת עין על הבשאמל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 220 מעלות.
מכינים בשאמל
2
ממיסים חמאה בסיר קטן, מוסיפים קמח ומערבבים לקבלת רביכה. יוצקים חלב קר תוך כדי ערבוב מהיר, מוסיפים מוסקט, מלח ופלפל וממשיכים לבשל ולערבב בכף עץ 4 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. מסירים מהכיריים.
מרכיבים את הטוסטים ומגישים
3
קולים פרוסות לחם בתנור 3 דקות, מוציאים ומשאירים את התנור דולק. מורחים חרדל על כל פרוסות הלחם. מניחים גבינה והאם על 2 פרוסות לחם ומכסים ב- 2 הפרוסות הנותרות. מניחים את הכריכים בתבנית, יוצקים עליהם בשאמל ומפזרים גבינה מגוררת.
4
מקרימים 4 דקות בתנור ומגישים מייד.