שעתיים קירור
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבבים חמאה, קמח ומלח במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה יוגורט ורוויון וממשיכים לעבד במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
2
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4
מרדדים בכל פעם רבע מכמות הבצק במכונת פסטה בהדרגה עד עובי של 2-1 מ"מ.
5
מניחים את היריעה הדקה על משטח עבודה מקומח וחותכים למלבנים בגודל 12×18 ס"מ. מחוררים במזלג ומניחים בתבניות בזהירות ובעדינות.
6
מזלפים על המלבנים שמן זית ומפזרים מלח גס ורוזמרין ו/או תערובת שומשום וקצח. מכסים בנייר אפייה ומניחים תבנית שתהווה משקולת.
7
אופים 15 דקות, מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות עד להזהבה.
8
מצננים ושומרים עד 10 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.