המתכון הזה משלב את הפולפה של השקדים שנשארה ממיצוי החלב. זהירות — הקרקרים ממכרים! שומרים בקופסה שבועיים-שלושה כנשנוש בריא בין הארוחות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה וזריה
אופן ההכנה
1
מערבבים את החומרים בידיים או מערבלים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
2
לשים 2 דקות בלבד (כדי שלא לפגוע בפריכות). אם הבצק הופך דביק, מוסיפים מעט קמח.
3
משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-2 מ”מ. מניחים בתבנית יחד עם ניירות האפייה ומעבירים ל-20 דקות למקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
מסירים את הנייר העליון וחותכים לקרקרים לפי הצורה הרצויה. מברישים בשמן קוקוס וזורים מעט מלח גס.
5
אופים 10-8 דקות עד להשחמה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה ללחות עד שבועיים.
לגיוון
6
אם אין פולפה, משתמשים בכוס קמח שקדים (שקדים גרוסים לאבקה) וכף או שתיים מים.