מתכון

קרקר שקדים

בחנויות הטבע מוכרים קרקרים בריאים, מפתים וארוזים יפה אבל מאוד יקרים. האמת היא שמאוד קל להכין קרקרים בבית

13,787 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
קרקר שקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
קרקר שקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

המתכון הזה משלב את הפולפה של השקדים שנשארה ממיצוי החלב. זהירות — הקרקרים ממכרים! שומרים בקופסה שבועיים-שלושה כנשנוש בריא בין הארוחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה וזריה

אופן ההכנה

1

מערבבים את החומרים בידיים או מערבלים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

2

לשים 2 דקות בלבד (כדי שלא לפגוע בפריכות). אם הבצק הופך דביק, מוסיפים מעט קמח.

3

משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-2 מ”מ. מניחים בתבנית יחד עם ניירות האפייה ומעבירים ל-20 דקות למקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מסירים את הנייר העליון וחותכים לקרקרים לפי הצורה הרצויה. מברישים בשמן קוקוס וזורים מעט מלח גס.

5

אופים 10-8 דקות עד להשחמה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה ללחות עד שבועיים.

לגיוון

6

אם אין פולפה, משתמשים בכוס קמח שקדים (שקדים גרוסים לאבקה) וכף או שתיים מים.