מתכון

ראפאמה – דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים

תוספת מתאימה לעופות ולבשרים צלויים, שיכולה לעמוד במרכז שולחן חגיגי. בארמניה היא כוכבת מרכזית בשולחן הכריסמס

15,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
ראפאמה- דלעת ממולאת באורז ופירות יבשים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הדלעת בחלקה העליון ליצירת מכסה, מרוקנים אותה מזרעים ושוטפים היטב.

2

מרתיחים שפע מי מלח בסיר בינוני, מוסיפים אורז ומבשלים 9 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים לקערה דבש, חמאה מומסת, פירות יבשים, שקדים ותבלינים ומערבבים.

4

מחממים תנור ל־200 מעלות. ממלאים את הדלעת באורז, מניחים מעל את מכסה הדלעת, עוטפים אותה ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהדלעת רכה.