החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים ריזוטו
1
מניחים בסיר תרד, שמן זית ומלח ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־5 דקות עד שהתרד מתכווץ. מוסיפים בצל, שום וחצי מכמות החמאה. מטגנים כ־5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
2
מוסיפים אורז ומבשלים תוך ערבוב 8־10 דקות עד שהאורז מתחיל להיות שקוף.
3
מוסיפים יין ומבשלים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהיין מתאדה. מוסיפים 3 מצקות ציר, מערבבים עד שהציר נספג באורז.
4
ממשיכים להוסיף ציר באותו אופן עד שהאורז מגיע למידת עשייה אל דנטה (רך אך נגיס). התהליך אורך כ־20 דקות. מוסיפים את יתר החמאה ופרמזן. מערבבים לאיחוד ומסירים מהאש.
מגישים
5
מניחים תלולית נאה של ריזוטו בצלחת ומעטרים בשמנת חמוצה וגילופי פרמזן.