בבצק משלבים גבינת גאודה כמון, שמעשירה את המרקם ומוסיפה המון טעם וארומה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי ולעיטור
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערת המיקסר שמרים וקמח.
2
מוסיפים לפי הסדר: מים, ביצה, יוגורמה, סירופ מייפל (או סוכר קנים), מלח, פלפל שחור ושמן זית ולשים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה 1־3 דקות, עד שהחומרים מתאחדים לבצק. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים עוד 2 דקות לבצק קשה אך גמיש.
3
מוסיפים גאודה מגוררת ומעבדים 2־3 דקות, עד שהגאודה נטמעת בבצק.
4
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה מקומח קלות ומסיימים את הלישה באופן הבא: משטחים מעט בידיים את כדור הבצק, מותחים אותו מהמרכז החוצה (כלפינו) ומקפלים את פיסת הבצק שמתחנו חזרה אל המרכז. מסובבים את הבצק 1/4 סיבוב וחוזרים על תנועת הקיפול.
5
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק מכפיל כמעט את נפחו (משך התפיחה תלוי בטמפרטורת החדר).
6
מחלקים את הבצק ל־15 חתיכות שוות ומכסים במגבת. לוקחים חתיכת בצק (את היתר משאירים מכוסות) ומשטחים אותה מעט בעזרת בסיס כף היד ליצירת מלבן. מסדרים את המלבן כשאחת הצלעות הקצרות קרובה אלינו. מקפלים כ־1/4 מהמלבן, מהחלק הקצר והקרוב אלינו לכיוון מרכז המלבן, ומשטחים. מקפלים שוב באותו אופן עד קצה המלבן, כך שנוצר גליל רחב ועבה. מניחים את הידיים באמצע הגליל ומגלגלים לגליל צר באורך של כ־35 סנטימטר. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
7
טובלים מספריים בקמח, מחזיקים בהם במקביל לבצק בצורה אנכית (לא באלכסון או בזווית), גוזרים פיסה קטנה מהחלק העליון של הבצק, אך משאירים אותה מחוברת לבצק ומסיטים ימינה, יורדים מעט, שוב גוזרים ומסיטים שמאלה. ממשיכים כך לאורך כל הגליל. מכסים את כל חתיכות הבצק, גלילי הבצק והמקלות המעוצבים שלא עובדים איתם באותו רגע במגבת מטבח לחה.
8
מחממים תנור ל־200 מעלות. מברישים את מקלות השיבולים בביצה טרופה, מפזרים זרעי כמון ומלח ומסדרים בתבנית תנור רחבה במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 15 דקות. מעבירים לתנור ואופים 10־15 דקות.