מתכון

שניצל כבדים

כבדים אוהבים מאוד טיגון ויש להם מרקם רך ומתמסר שמעטפת פריכה של שניצל נותנת לו ניגודיות נהדרת

5,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שניצל כבדים של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
שניצל כבדים של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.

2

טורפים בקערה ביצים, קמח, תערובות תבלינים ומלח עד לקבלת בלילה חלקה. מניחים פירורי לחם בצלחת. טובלים כבדים בבלילה משני הצדדים ומצפים בפירורי לחם.

3

מטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהכבדים המצופים שחומים. לא רצוי לטגן יותר מ-7-6 כבדים במחזור אחד, הם עשויים להידבק והטיגון יהיה פחות יעיל.

4

אחרי 2 דקות טיגון הופכים את הכבדים בתוך השמן בעזרת כף מחוררת. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5

מניחים להצטנן כמה דקות ומגישים לצד רוטב לימון חריף.