החומרים טבלת מידות ומשקלות
למריחה
למלית
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים בצל ושום כ- 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים פיסטוקים ומטגנים כדקה עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
ממלאים את הנתח וצולים
2
מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
3
ממלאים את הכיס שבנתח במלית עד שהוא מלא אך עדיין אפשר לסגור את הפתח שלו ללא מאמץ (אם נשארת מלית עודפת, אפשר לשמור להגשה). סוגרים את פתח הכיס בעזרת 5-4 קיסמים.
4
מערבבים את תערובת המריחה ומושחים בה את הנתח. מעבירים לתבנית ומכסים ברדיד אלומניום.
5
צולים 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל- 160 מעלות וצולים שעה נוספת. 15 דקות לפני תום הצלייה מסירים את רדיד האלומיניום.
6
לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. שומרים את הנתח הממולא עד יומיים במקרר.