קדרת טלה מאוד ישראלית עם רוטב טעים שמכינים מלימונים כבושים, תבלינים מזרחיים וחומוס. מגישים עם לוביה חלוטה, שמוסיפה פריכות רעננה ועוד ממד של טעם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה, כדי שיגיע לטמפ’ החדר.
2
מחממים שמן בסיר גדול, רחב וכבד ומטגנים בו את נתח הטלה 15 דקות עד שהוא משחים מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ושומרים להמשך.
3
מוסיפים לסיר ירקות שורש ושום ומשחימים אותם כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
4
מחזירים את הכתף לסיר, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר ממש רך ומתפרק מהעצם. טועמים ומאזנים תיבול עם לימון ו/או מעט סוכר.
5
שומרים במקרר עד ההגשה (עד יומיים-שלושה).
לפני ההגשה
6
מחממים את נתח הכתף ברוטב עם הירקות והחומוס.
7
בינתיים חולטים לוביה במי מלח 2 דקות, מעבירים לקערה עם מי קרח ומסננים.
8
מגישים את נתחי הטלה עם הלוביה החלוטה ועלי גרגיר הנחלים.