הסוד שלו הוא שימוש בפתיתים מלאים מקמח כוסמין — הם קלילים בטעם ובמרקם, ומובטח שימצאו חן גם בעיני מי שלא מסתדר עם מוצרים מקמח מלא.
שימו לב: מומלץ להשתמש בתמרים מסוג דקל נור או מזן פחות מתוק (או יותר קטן) מהמג’הול כדי שהתבשיל לא ייצא מתוק מדי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים בצל כ-5 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ודלעת, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות עד שהדלעת משנה את צבעה ומתרככת מעט. מוסיפים פתיתים ובוחשים היטב עד שהם מצופים שמן.
2
מוסיפים תמרים ומתבלים בסילאן, רוטב סויה, בהראט, מלח ופלפל שחור.
3
יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10-8 דקות, מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מגישים חם.