גרמולטה האיטלקית מספיגה את בשר תפוחי האדמה בניחוחות הדרים, שום ועשבי תיבול ומעניקה להם מרקם פריך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים גרמולטה:
1
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מכינים את תפוחי האדמה:
2
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. מסננים ומצננים.
4
חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית כשחלקם הפתוח כלפי מעלה. חורצים כל חצי בצורת שתי וערב אך לא עד הסוף – כמו שחותכים מנגו. מזלפים שמן זית ומפזרים פירורי לחם, מלח ופלפל.
5
אופים כ-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.
6
מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים גרמולטה.