בחרו בעגבניות בשלות, אך מוצקות ובעלות גודל אחיד, כדי שזמן הבישול יהיה זהה. את המתכון למדתי משרה, הדודה היוונייה של אבא שלי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
למלית:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את העגבניות למילוי:
2
מסירים את הכיפות של העגבניות ושומרים אותן לאפייה. מרוקנים את תוכן העגבניות בעזרת כפית.
מכינים את הרוטב:
3
קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים לתבנית בעלת דפנות בגובה 6 ס"מ.
4
מוסיפים בצל, שמן זית וסוכר. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את המלית, ממלאים ואופים:
5
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים צנוברים ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה.
6
יוצקים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
7
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8-6 דקות ללא כיסוי עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים. מצננים מעט.
8
ממלאים כל עגבנייה בתערובת האורז כמעט עד למעלה ומכסים בכיפת העגבנייה. מניחים את הממולאים בתבנית עם הרוטב.
9
אופים בתנור החם כ-40 דקות ללא כיסוי עד שהעגבניות זהובות ורכות. מגישים חם עם צזיקי.