פותחים שולחן צמחוני

ארוחה צמחונית

מבשלים ארוחה בלי בשר, עוף או דגים
אוגוסט 2019

אצל הרבה אנשים מנה עיקרית מוכרחה לכלול באופן אוטומטי עוף או בשר. למעשה יש שפע אופציות צמחוניות הכוללות מאפים, תבשילים ואפילו המבורגרים. אז עבור כל הצמחונים, הטבעונים או מי שרוצה להפחית בצריכת הבשר אספנו עבורכם שלל מנות עיקריות שיפתחו את הראש ויעזרו למצוא השראה צמחונית במטבח.

סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
סלט עגבניות צלויות עם פטה ועשבים, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

סלט עגבניות צלויות בטאבון עם פטה ועשבים

סלט שמשלב כמה סוגים של עגבניות שעוברות צלייה עם גבינת פטה איכותית למתכון המלא
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן
חציל צלוי עם טחינה וסלסת עגבניות, מתוך "ספר הטאבון". צילום: חיים יוסף, סטיילינג: אוריה גבע, עריכה: מרב סריג, עיצוב ספר: סטודיו קרן וגולן

חציל צלוי בטאבון עם טחינה וסלסת עגבניות

מנה מנצחת של חציל בטחינה עם טוויסט של סלסת עגבניות מרעננת למתכון המלא
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

פרחי דלועים ממולאים בגבינות על פסטו זעתר ורומסקו

מנת ירקות מיוחדת בעלת טעמים דומיננטיים שמשתלבים נהדר יחד - פרחי דלועים, גבינות, פסטו ועוד למתכון המלא
קיש בצלים ביין של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
קיש בצלים ביין של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

קיש בצלים ביין אדום

מתחילים בקרמול ממושך של הבצל ומוסיפים לו יין אדום, שמעניק למלית צבע כהה ומפתה ומתיקות פירותית למתכון המלא
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

סינייה חצילים אפויים בטחינת מיסו

איך משדרגים את המנה שכולם מכירים? כמובן עם מיסו שמצליח להרים באלגנטיות את השילוב העל–זמני של חציל וטחינה למתכון המלא

פונדו של חורף - לחם כפרי במילוי גבינת עיזים, גרנה פדנו ושום

שילוב של שלל גבינות הופך לחם שום מעולמות הרטרו של שנות ה־80 לתענוג חורפי מושחת במיוחד למתכון המלא

ברוסקטת חצילים קלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית. תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות למתכון המלא

ריזוטו אפוי של דלורית וקייל עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

ריזוטו אפוי הוא פתרון מושלם לכל מי שמכין ריזוטו בפעם הראשונה וקצת חושש לטעות למתכון המלא
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט של שף ענר בן רפאל-פורמן. צילום: אנטולי מיכאלו

כיסונים ממולאים בחציל וגבינה על מנגולד ויוגורט

כיסוני בצק מטוגנים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, שמוגשים עם תבשיל רך ויוגורט חמצמץ שמרככים אותם לכדי ביס מושלם למתכון המלא

פולנטה צלויה עם פורטובלו, חלומי וגרנה פדנו

פולנטה איטלקית מקבלת מראה מעודכן ועומק טעמים בזכות טיגון בחמאה ותוספת גבינת גרנה פדנו ושלל פטריות מוקפצות למתכון המלא

כופתאות "נודי" תרד וחמאת מרווה על בסיס גבינת תבור

נודי הן כופתאות גבינה ותרד איטלקיות – מעין רביולי ללא מעטפת בצק. זו מנה ראשונה חורפית, מנחמת וקלה להכנה למתכון המלא

סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית

סטייק כרוב מזמן הפך ללהיט אצל השפים הגדולים בארץ. הקרוטונים והגבינה הבולגרית הם תבלין שמוסיף לו קרנצ'יות נעימה מליחות וטעמים ים תיכוניים למתכון המלא

ברוסקטה עם פסטו ברוקולי וסטייק מלך היער

ברוסקטה צמחונית אלגנטית ומפתיעה - פסטו ברוקולי בעם טעמים עדינים-מתקתקים נותן את הבמה לפטריית מלך היער בשרנית וביצה רכה למתכון המלא

בקלוואה גבינות וירקות בקלי קלות

תוך כמה דקות עבודה, עלי פילו יכולים למאפה גבינות מתפצפץ מלא שיכול לעמוד במרכז בראנץ' או ארוחה חלבית למתכון המלא

לביבות פולנטה וגבינת תום עזים

לביבות קלילות שמדברות גם לילדים וגם למבוגרים ומשלבות קמח תירס, תירס טרי, יוגורמה ותום עזים למתכון המלא
מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
מלנזאנה פרמג’יאנה של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

מלנזאנה פרמג'יאנה – מאפה חצילים בפרמזן

מאפה של פרוסות חצילים, פירורי לחם ופרמזן עם שינויים קלים לעומת המקור האיטלקי. הוספתי גם מוצרלה למנה לעידון הטעם למתכון המלא
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

כרוב צלוי בחמאת שום-צ'ילי

שום דבר לא דומה לדוכן שוק מלא בכרוב בכל הגוונים - מירוק בהיר שהוא כמעט לבן, דרך ירוק בוהק כמו בליים ועד סגול–אדמדם למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי

הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין

כשאופים פסטה בתנור החיטה מתקרמלת והטעם מעמיק. כאן מילאתי קונכיות פסטה ואפיתי ביין, עגבניות ותרד - פינוק מושלם למתכון המלא
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

לזניית בטטה עם ראגו עדשים, קייל ומנגולד

כל מי שמכין לזניה מכיר את הרגשת הסיפוק הכרוכה במנה - המגש הגדול שמחביא בתוכו שכבות של נחמה ואהבה ללא תנאי למתכון המלא
קציצות תרד, גבינה ואגוזים  של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות תרד, גבינה ואגוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: אוריה גבע

קציצות תרד, גבינה ואגוזים

קציצות ירוקות, עסיסיות ומלאות טעם. האגוזים מוסיפים להן גוף, פריכות ועניין. מגישים ליד סלט קטן וגביע יוגורט למתכון המלא
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני
ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות של רינת צדוק. צילום: שני בריל, סטיילינג: דרור גולן, כלים: עדי ניסני

ארנצ’יני ברוקולי ברוטב עגבניות שרי צלויות

הילדים ייהנו לגלות איך הבישול מרכך את הברוקולי הקשה, יאהבו ליצור מהעיסה כדורים בידיים חשופות ולראות אותם הופכים למין קציצה פריכה ומגובשת באפייה למתכון המלא
קפה יעל צייטלין. צילום:  אושרת יקותיאל
קפה יעל צייטלין. צילום: אושרת יקותיאל

קפה יעל צייטלין

צייטלין 18, תל אביב
בית קפה שכונתי וקטן שממוקם בתוך חצר פנימית של בניין. התפריט הינו צמחוני, מתמקד בטריות ולא מתאפיין במנות בית קפה קלאסיות. מדי פעם מתקיימות במקום מכירות של פרחים, פירות ויקרות מהחקלאי ועוד. ראו מסעדה
  • לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
  • לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
    לזניה חצילים וגבינות של אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

לזניה חצילים וגבינות

אני אוהב לזניות צמחוניות ולרוב מכין אותן עם גבינות וירקות שונים. הפעם בחרתי בבשר חציל קלוי שמעניק טעם עשיר ומעט מעושן למתכון המלא
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

במיה של קיץ

האמונה אומרת שאם קוטמים רק את הצ'ופצ'יק בלי כל פטמת הבמיה, ואז נותנים זץ של חום סיר - אין ריר! לי הריר לא מפריע, אני מזילה ריר על הבמיה בכל מקרה למתכון המלא
קארי דלעת אפגני ברוטב יוגורט מתובל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קארי דלעת אפגני ברוטב יוגורט מתובל של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

קארי דלעת אפגני עם רוטב יוגורט מתובל

2 דירוגים
המטבח האפגני סוגד לבשר. אצלי החוקים קצת שונים: אני מחבבת את התיבול האפגני, והדלעת בשרנית דיה ונושאת אותו ללא עזרה למתכון המלא
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן של רועי ענתבי. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

בצלים ממולאים ברוטב לימון וסילאן

5 דירוגים
הבישול האיטי מוציא מהבצל טעמים משגעים וגרגרי האורז סופגים אותם ויוצאים מתקתקים, רכים ונימוחים למתכון המלא
  • קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
    קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
  • קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
    קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים

ממולאי הקיץ המושלמים - צמחוניים, נטולי רוטב ומלאים בתערובת קלילה של קינואה, יוגורט ועשבי תיבול למתכון המלא
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

שורשי סלרי אפויים עם חמאה, לימון ודבש

הסלרי יכול להחליף בקלות את תוספת תפוחי האדמה בתנור בזכות הטעמים העמוקים והארומה האדמתית שלו, אבל הוא מכיל הרבה פחות קלוריות למתכון המלא
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

קישואים צלויים ביוגורט – קוסא בג'וז ולבן

3 דירוגים
החיבור בין קישואים ליוגורט קיים במנות רבות במטבח הלבנטיני. הסלט הקריר והמרענן הזה טעים אף יותר יום אחרי הכנתו למתכון המלא
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קיש פולנטה מתירס טרי

פולנטה מודולרית שיכולה להפוך לכמה מנות שונות. כאן הפכתי אותה לקיש שאפשר לאפות עם או בלי תחתית הבצק הפריך למתכון המלא

בורקס קופים עם גבינות, מנגולד, זעתר ושומשום

חיבור בין בורקס למאפה תלישה שבוצעים עם הידיים למנות אישיות. מלית הגבינה כוללת זעתר שנותן למאפה טוויסט ישראלי למתכון המלא

רוסט של דלורית עם בולגרית, פירורי לחם ומרווה

בזכות הגבינה גם הדלורית יכולה להפוך למנה עיקרית. צולים אותה כמו רוסטביף ומפוררים מעל גבינה ופירורי לחם פריכים למתכון המלא
סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות ווקאמה של גליה דור. צילום: רמי זרנגר
סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות ווקאמה של גליה דור. צילום: רמי זרנגר

סלט יפני עם אטריות אורז, טופו, מלפפונים ואצות

4 דירוגים
זו וריאציה העושה שימוש באטריות אורז. מתקבל סלט טעים ובריא העשיר בחלבונים, מינרלים, נוגדי חמצון וויטמינים למתכון המלא
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס

3 דירוגים
בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות למתכון המלא
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי צלויות, קייל וריקוטה סלטה של דיוויד פרנקל. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

מפלדינו אפונת שלג, עגבניות שרי, קייל וריקוטה

1 דירוגים
מנת פסטה מהירה ורעננה מאוד שמעמידה במרכז הבמה רוטב המבוסס על מיצי עגבניות צלויות למתכון המלא
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב
מנזלת זהרה: תבשיל בורגול, חומוס וכרובית עם רסק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: גל בן זאב

תבשיל בורגול, חומוס וכרובית – מנזלת זהרה

3 דירוגים
תבשיל בורגול עשיר שנצבע באדום עז בזכות רסק העגבניות הביתי. אפשר לשלוט ברמת הסמיכות על ידי אורך הבישול למתכון המלא
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
גריזוטו תבשיל גריסים ופטריות של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גריזוטו, תבשיל גריסים ופטריות

2 דירוגים
גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנות קטנות, שפותחות את התיאבון בגדול למתכון המלא
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל
פסטה עם שומר קונפי וחמאת ברוקולי-מנטה של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. צילום: ענת לבל

פסטה עם שומר וחמאת ברוקולי-מנטה

9 דירוגים
השומר האפוי נותן קונטרה לחמאת הברוקולי העדינה, ושניהם מתחברים לרוטב לא שגרתי על פסטה פשוטה וטובה למתכון המלא
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי
לביבות בטטה ,כרישה ופטה מקמח חיטה מלא של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחיי

לביבות בטטה, כרשה ופטה מקמח חיטה מלא

הילה יבניאלי-בוכריס מגישה מתכון מענג ומלא מקוריות ללביבות תפוחי אדמה ובטטה לחנוכה למתכון המלא
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה

3 דירוגים
קשה לדמיין מנה יותר עדינה ומפנקת. לפלפל אין את החמיצות של העגבנייה ולכן קרם הפלפלים מאוד עדין בטעמו וקטיפתי למתכון המלא
גמיסטה- עגבניות ופלפלים ממולאים באורז של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב
גמיסטה- עגבניות ופלפלים ממולאים באורז של שף אליאב גולדנברג. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב

גֶמִיסטָה - עגבניות ופלפלים ממולאים באורז

16 דירוגים
הגרסה היוונית והצמחונית לפלפלים ועגבניות ממולאים. תפוחי האדמה מונחים בתחתית התבנית ושותים את הרוטב המענג למתכון המלא
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר,שמנת ופקורינו של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

פסטה פיצ'י עם אספרגוס בר, שמנת ופקורינו

פסטה פיצ'י היא פסטה טוסקנית בעבודת יד, מבצק ללא ביצים. במתכון זה היא שואבת השראה ממנת הפסטה קצ'ו א פפה הקלאסית למתכון המלא
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

ריזוטו מילאנזה

2 דירוגים
ריזוטו טוב דורש דיוק, מינון נכון וסבלנות. כאן מובא מתכון לריזוטו בסגנון מילאנו עם ירקות, יין ותבלינים למתכון המלא
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

פסטה פאקרי עם פסטו, ריקוטה ושקדים

3 דירוגים
מנת הפסטה פאקרי (צינורות צרים) אופיינית לג'נובה שבאיטליה וכאן היא מוגשת עם ריקוטה, שקדים ופסטו טרי וריחני למתכון המלא
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
טליאטלה לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

טליאטלה פטריות יער, יין לבן ופרמזן

6 דירוגים
אזור צפון איטליה חי ונושם פטריות. כאן משולבות פטריות פורטבלו, שימג'י, ירדן ומלך היער עם יין, תבלינים וטליאטלה למתכון המלא
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אניולוטי דלורית בחמאת שומר ואגוזים

4 דירוגים
כיסוני האניולוטי הם הגרסה של פיימונטה לרביולי, כאן הם ממולאים בדלורית ומבושלים בחמאת שומר, מסקרפונה ואגוזים למתכון המלא
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה

1 דירוגים
מבשלים את הספגטיני יחד עם הכרובית, הברוקולי והשום, שגם נותנים לפסטה מטעמם, ומכינים ארוחה ב-20 דקות למתכון המלא
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

לקחתי את התבשיל לכיוון האסיאתי עם רוטב מיסו-טחינה סמיך, מלא בטעמי אוממי, והוספתי המון ירקות צלויים וקינואה למתכון המלא
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס

3 דירוגים
סלט אהוב במיוחד שמצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים למתכון המלא
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"

אינוולטיני זוקיני

1 דירוגים
גרסה חלבית קלילה לאינוולטיני (גלילות באיטלקית): פרוסות זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה ואפויות ברוטב עגבניות למתכון המלא
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לזניה פטנט עם ארטישוקים צלויים ובשמל פקורינו

את הלזניה הזאת תרכיבו בכמה דקות בזכות שימוש בשימורים איכותיים. כל שנותר הוא לבשל רוטב בשמל טעים למתכון המלא
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי

1 דירוגים
מנה צבעונית, מרשימה, בריאה וטעימה, שבה את יריעות הפסטה של הרביולי מחליפות יריעות סלק כבוש למתכון המלא
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו קלילות ורעננות. את השמנת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם למתכון המלא
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

מאפה צ’ילי נון-קרנה עם שמנת חמוצה, גבינה ובצל ירוק

3 דירוגים
פירה מתפוחי אדמה, שעועית, עגבניות וגבינה - מה יש לא לאהוב? מי שלא יכול בלי, מוזמן להוסיף בשר טחון למתכון המלא
לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי
לזניה בלגן עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה. סגנון: אוריה גבע | צילום: אסף אמברם | כלים ואביזרים: DOMO&Delicates ואוסף פרטי

לזניה עם בייבי תרד, פטה עיזים וקרעי מוצרלה טרייה

מתכון מושלם לרגעים שבהם חייבים לתקתק ארוחה. שלוש דקות בישול, רבע שעה בתנור - ויש לכם מנה לתפארת למתכון המלא
פפרדלה ברוטב שמנת, תרד, אפונה ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
פפרדלה ברוטב שמנת, תרד, אפונה ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

פפרדלה ברוטב שמנת, תרד, אפונה ולימון

8 דירוגים
מכינים את הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת. את הלימון מוסיפים לפני ההגשה. חובבי לימון מוזמנים להוסיף גם קליפה מגוררת למתכון המלא
דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬
דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית. צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר‬‬‬‬

דלורית צלויה עם סלט קינואה, גרעינים וגבינה צפתית

סלט‭ ‬בריא‭ ,‬ססגוני‭ ‬וקראנצ’י‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬מפנק‭.‬ יחד‭ ‬עם‭ ‬הדלורית‭ ‬‬מתקבלת‭ ‬מנה‭ ‬משביעה‭ ‬ועשירה‭ למתכון המלא
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין
מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אורלי פלאי-ברונשטיין

מגה פורטבלה במילוי דוקסל פטריות

פטריות הפורטבלה הגדולות מושלמות למילוי ודוקסל פטריות הוא מלית קלאסית נפלאה, שיכולה לשמש למילוי מגוון של ירקות למתכון המלא
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרישה וגבינת גרוייר. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מאפים אישיים של תפוחי אדמה, פטריות, כרשה וגבינה

1 דירוגים
אהבתם את תפוחי האדמה המוקרמים של שנות ה-80 ומתביישים להודות? הנה גרסה מתוחכמת שתוציא אתכם מהארון למתכון המלא