מתכון

קדרת עוף וחיטה

מנה נפלאה, טעימה ביותר, בלי הרבה עבודה אבל עם הרבה אהבה, ריח מטריף, צבע ענברי משגע וכל מה שרוצים זה – לאכול!

34,203 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קדרת עוף וחיטה. צילום: שפרה לאונר
קדרת עוף וחיטה. צילום: שפרה לאונר

יצאנו לפיקניק. החלטנו הפעם לא "לעשות על האש" אלא שכל אחד יביא מה שבא לו.
בחרתי ללכת על סיר קדרה שתמיד מחמם את הלב, נותן טעם של עוד והרגשה חמה של בית. מאד נוח להביא קדרה לארוחת פיקניק – אין צורך להכין הרבה מנות רק סלט טוב ליד ואתם מסודרים. עוטפים היטב את הסיר עם מגבת עבה וגדולה ואז הוא שומר על החום לעוד שעה – שעה וחצי לפחות.
היו לי בבית שתי שקיות של חיטה, עוף כמובן שיש והנה מה שקיבלנו – מנה נפלאה, טעימה ביותר, בלי הרבה עבודה אבל עם הרבה אהבה, ריח מטריף, צבע ענברי משגע וכל מה שרוצים זה – לאכול!
המנה מזכירה מעט את החמין, אבל אין בה קיטניות נוספות כמו שעועיות למינהם או חומוס, אין בה בשר או עצמות, אין קישקע. הוספתי ביצים – אבל ממש לא חייבים.
התוצאה נפלאה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתיבול:

אופן ההכנה

1

לשים את החיטה בקערה, לכסות במים, להשרות למשך לילה או יום.

2

לשטוף ולייבש היטב את שוקי העוף.

3

לשים בסיר גדול מאוד את השמן לטגן את השוקיים מכל הצדדים מספר דקות, להוציא לקערה.

4

לחמם תנור לחום של 150 מעלות.

5

לשים בסיר את הבצל הקצוץ, לטגן מעט, להוסיף את שיני השום, לטגן, לשים לאת תפוחי האדמה על הבצל, לפזר את הגזר.

6

לסנן את החיטה, לשים מעל תפוחי האדמה, לסדר את שוקי העוף מעל החיטה, ואת הביצים. לצקת מים עד כיסוי מוחלט, להביא לרתיחה, להוסיף את כל התבלינים, לכבות את החום, להכניס לתנור.

7

במידה ואתם רוצים את הקדרה ליום למחרת אפו ב-150 מעלות כ-4 שעות, הנמיכו החום ל-120 מעלות.

8

אם אתם רוצים את המנה מוכנה לאחר כ-5 שעות, אפו בחום של 170 מעלות.

9

הוציאו מהתנור, שימו במרכז השולחן ותהנו.