חגיגה בסיר

ארוחה בסיר אחד

מבחר הצעות לארוחות משביעות שאפשר להכין בתוך סיר
אוקטובר 2019

מארוחות קלילות ומהירות ועד תבשילי קדירה וחמין, עם עוף, בשר, או טבעוני  – מבחר הצעות לארוחות טעימות בסיר אחד.

עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוף בתמרינדי, אורז, שזיפים, בצל ירוק וזרעי שומר קרן ויעל סלע גפן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוף בתמרינדי עם אורז ושזיפים

תבשיל שבו העוף מתקרמל באטיות והאורז סופג את נוזלי הבישול המתובלים למתכון המלא
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
בבושקה דלעת ממולאת בפריקי ומנגולד של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

דלעת ממולאת בממולאי מנגולד ופריקי

הצורה של הדלעת מזמינה להפוך אותה לכלי קיבול ולבשל בתוכה. כאן מילאתי אותה בעלי מנגולד ממולאים בעצמם בתבשיל פריקה למתכון המלא
סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים

קלאסיקה מקומית שכאן שיחקתי איתה קצת: את הטחינה החלפתי בקרם פלפלים והוספתי שכבת קישואים חרוכים עם ארומה מעושנת למתכון המלא
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
סיר של אורז ביוגורט ודג עטוף בחמציץ של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

סיר של דג עטוף ואורז ביוגורט

העיטוף של הדגים בעלה ירוק (חמציץ, תרד או מנגולד) מבטיח שהם ישארו עסיסיים. היוגורט נותן לאורז מרקם עשיר וחמיצות למתכון המלא
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין

כשאופים פסטה בתנור החיטה מתקרמלת והטעם מעמיק. כאן מילאתי קונכיות פסטה ואפיתי ביין, עגבניות ותרד - פינוק מושלם למתכון המלא
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר
סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של רותי רוסו. צילום: זוהר רון. סטיילינג: עמית פרבר

סופריטו קבב עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי

9 דירוגים
שם כללי למנות פועלים בטיגון עדין וממושך המעמיק את הטעם. כל מרכיב עובר צלייה בנפרד ובסוף כולם מאחדים כוחות למתכון המלא
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

המלזית שלי: אטריות ביצים עם ירקות ורוטב עשבי תיבול

16 דירוגים
אחת ממנות הנודלס האהובות עליי היא המלזית של הג'ירף. באחד מניסויי הבישול שלי ניסיתי לשחזר אותה במטבח הביתי למתכון המלא
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת אוסובוקו ושורשים ביין אדום

4 דירוגים
גרסה קצת שונה לביף בורגיניון - תבשיל ארוך של בקר ויין אדום עם תוספות ירקות שורש עונתיים ותבלינים ארומטיים למתכון המלא
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף צלוי בכרוב ובצל

12 דירוגים
כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות למתכון המלא
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
ריזוטו מילנזה של מיכל לוי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

ריזוטו מילאנזה

2 דירוגים
ריזוטו טוב דורש דיוק, מינון נכון וסבלנות. כאן מובא מתכון לריזוטו בסגנון מילאנו עם ירקות, יין ותבלינים למתכון המלא
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

ספגטיני כרובית, ברוקולי, עגבניות שרי, רוקט וריקוטה

1 דירוגים
מבשלים את הספגטיני יחד עם הכרובית, הברוקולי והשום, שגם נותנים לפסטה מטעמם, ומכינים ארוחה ב-20 דקות למתכון המלא