קציצות עסיסיות ומלאות טעם, במיוחד למחרת ההכנה. טעימות גם קרות. מגישים עם טחינה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל כ-5 דקות להזהבה. מצננים.
2
מערבבים את הבצל המטוגן והבשר עם שאר חומרי הקציצות, מכסים ומקררים חצי שעה לספיגת טעמים.
3
יוצרים קציצות בקוטר של כ-4 ס"מ ופוחסים קלות לקבלת קציצות מעט שטוחות.
4
מחממים היטב מחבת רחבה וכבדה עם שמן. מטגנים את הקציצות משני הצדדים דקה-שתיים או עד השחמה. מעבירים לנייר סופג.
5
מומלץ להגיש עם טחינה.
מטגנים את הקציצות רק עד הזהבה קלה וממשיכים את ההשחמה בתנור חם לפני ההגשה.
לקציצות עסיסיות במיוחד:
מוסיפים קישוא או שניים שרוסקו במעבד מזון. אם ישנם בררני אוכל חדי ראייה, קלפו את הקישואים לפני הריסוק. הטריק הזה עובד בקציצות בקר, עוף, דגים ואפילו טופו.