מתכונים עם קישואים

הוא ממשפחת הדלועיים והוא משתלב במגוון מאכלי קיץ מרעננים. כל מה שכדאי לעשות עכשיו עם קישואים במטבח
מאי 2020
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל
פרחי דלועים ממולאים בעצמם ובגבינות על פסטו זעתר ורומסקו של שף עומר אבישר | צילום: שני בריל

פרחי דלועים ממולאים בגבינות על פסטו זעתר ורומסקו

מנת ירקות מיוחדת בעלת טעמים דומיננטיים שמשתלבים נהדר יחד - פרחי דלועים, גבינות, פסטו ועוד למתכון המלא
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים
טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה של שפים רן שמואלי וטל פייגנבאום | צילום: יהונתן בן חיים

טבולה ענבים קפואים עם פיתה קריספית ולאבנה

טבולה ענבים קפואים היא סלט עונתי מפתיע: הענבים מתפוצצים בכל ביס ומייצרים קשת טעמים עזים למתכון המלא
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
  • פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
    פרחי זוקיני במילוי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

פרחי זוקיני במילוי טופו

פרחי זוקיני עם מלית טופו רכה שמחליפה את תערובת הגבינות המסורתית למתכון המלא
וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

וישיסואז קישואים ותפוחי אדמה

לתפוח האדמה והכרשה, הזוג הנצחי שמרכיב את מרק הווישיסואז הצרפתי, מצטרף הקישוא – שמכניס למרק את הקלילות והאווריריות שאותם העונה מבקשת למתכון המלא
סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

סינייה טלה, קישואים חרוכים וקרם פלפלים ירוקים

קלאסיקה מקומית שכאן שיחקתי איתה קצת: את הטחינה החלפתי בקרם פלפלים והוספתי שכבת קישואים חרוכים עם ארומה מעושנת למתכון המלא
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220
קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניותשל שף מושיקו גמליאלי. צילום: דניאל שכטר, סגנון: דיאנה לינדר, כלים: סטודיו 1220

קישוא צרוב לשלמות עם ריקוטה ועגבניות

השם של המתכון הוא לא תעופה עצמית - פטנט קטן של טבחים לימד אותי איך באמת לצרוב קישואים באופן מושלם למתכון המלא
פרחי קישוא ממולאים בחלמון על תבשיל קישואים ויין, איגרא במשק. צילום: מתן שופן
פרחי קישוא ממולאים בחלמון על תבשיל קישואים ויין, איגרא במשק. צילום: מתן שופן

פרחי קישוא במילוי חלמון על תבשיל קישואים ביין

מעטפת פריכה, חלמון נוזלי וגבינה - שילוב מושלם. בהתחלה פעולת המילוי מסורבלת אבל משתלטים עליה מהר אל דאגה למתכון המלא
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
במיה של קיץ מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה

במיה של קיץ

האמונה אומרת שאם קוטמים רק את הצ'ופצ'יק בלי כל פטמת הבמיה, ואז נותנים זץ של חום סיר - אין ריר! לי הריר לא מפריע, אני מזילה ריר על הבמיה בכל מקרה למתכון המלא
קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה עיזים של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה עיזים של אייל מרון. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

קציצות קרפיון וקישואים על סלט של קישואים, נענע ופטה

1 דירוגים
השילוב בין קישואים, נענע וקרפיון יוצר מנה קיצית ומרעננת, שמומלץ לאכול בטמפ' החדר למתכון המלא
  • קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
    קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
  • קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
    קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים של אמיר בוארון. צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

קישואים ממולאים בקינואה ברוטב יוגורט ולימון ועשבים

ממולאי הקיץ המושלמים - צמחוניים, נטולי רוטב ומלאים בתערובת קלילה של קינואה, יוגורט ועשבי תיבול למתכון המלא
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט
סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט

סלט‭ ‬פסטה‭ ‬עם‭ ‬זוקיני‭ ‬ושקדים‭ ‬פריכים

5 דירוגים
הקישואים‭ ‬החיים‭ ‬מוסיפים‭ ‬קראנצ'יות‭ ‬נפלאה‭ ‬והשקדים‭ ‬הקלויים‭ ‬פריכים‭ ‬וטעימים‭ למתכון המלא
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
קוסא בג'וז ולבן- קישואים צלויים ביוגורט של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

קישואים צלויים ביוגורט – קוסא בג'וז ולבן

3 דירוגים
החיבור בין קישואים ליוגורט קיים במנות רבות במטבח הלבנטיני. הסלט הקריר והמרענן הזה טעים אף יותר יום אחרי הכנתו למתכון המלא
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

פרחי קישוא מטוגנים ממולאים בלאבנה

4 דירוגים
אף שפרחי הקישואים מזוהים עם המטבח האיטלקי, גם במטבח הערבי אפשר למצוא גרסה שלהם ממולאים באורז ומבושלים ברוטב למתכון המלא
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קציצות קישואים, נענע וחלומי

קישואים ונענע הם שילוב מצוין, אלא שהנענע עשויה להיות שתלטנית. כדאי לבחור בנענע עדינת טעם ולטעום תוך כדי הכנה למתכון המלא
לצ'ו- תבשיל קישואים ועגבניות של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
לצ'ו- תבשיל קישואים ועגבניות של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר

לצ'ו: תבשיל קישואים ועגבניות

6 דירוגים
שולי וימר מגישה מתכון למנה הונגרית במקור שגלשה למטבח הפולני של סבתא שלה, ומסמלת את הבית יותר מכל מנה אחרת למתכון המלא
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
קרעה עם סלסלת עשבי תיבול של רן שמואלי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

קישואים (קרעה) עם סלסת עשבי תיבול

5 דירוגים
קרעה היא זן של דלעת שגדל בקיץ - טעמה הוא שילוב של קישוא ודלעת. הטיגון העמוק הופך אותה לפריכה ומגרה, בדומה לצ'יפס למתכון המלא
בייבי קישואים בפחמים עם תרד ויוגורט כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
בייבי קישואים בפחמים עם תרד ויוגורט כבשים של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

בייבי קישואים עם תרד ויוגורט כבשים

קישואים הם ירק של קיץ. צריבה קצרה שלהם בגריל מעניקה להם מרקם פריך וטעם עמוק, ואז לא צריך להוסיף להם הרבה למתכון המלא
מקלות קישואים אפויים בפירורי לחם וצ'רמולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מקלות קישואים אפויים בפירורי לחם וצ'רמולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

מקלות קישואים אפויים בפירורי לחם וצ'רמולה

6 דירוגים
נשנוש פיקנטי (בזכות הצ'רמולה), שיכול להתאים כפתיח לארוחה או חטיף לצד משקה חריף למתכון המלא
זוקיני וחצילים בציפוי פירורי לחם ופרמזן. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
זוקיני וחצילים בציפוי פירורי לחם ופרמזן. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

זוקיני וחצילים בציפוי פירורי לחם ופרמזן

הגרסה הבריאה לצ'יפס: את תפוחי האדמה המטוגנים מחליפים באצבעות זוקיני וחצילים אפויות למתכון המלא
נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

נתחי גרבלקס בברנדי וזרעי חרדל על סלט קישוא חי

1 דירוגים
הברנדי נותן טוויסט מתקתק וגם מבליט את הטעם הטבעי של הסלמון. אחרי שמוכן פורסים על סלט מרענן של קישואים חיים למתכון המלא