חיפוש מתקדם

אורז ירוק

מתכון לאורז ירוק
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

רותם ליברזון: “אני מכינה את האורז הירוק בדיוק כמו שסבתא שלי הכינה אותו, בהבדל אחד: אני משחררת לגמרי את הרסן עם כמות הירוקים — כפול ממה שסבתא היתה שמה. אני גם מגוונת עם נענע וטרגון, שלא נכנסו לסירים בבית של סבתא.”

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז בסיר גדול בעל תחתית כפולה עם שפע מי מלח רותחים כ-7 דקות על להבה גבוהה עד שהחלק החיצוני של הגרגרים מתרכך אך החלק הפנימי נותר קשה. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. שמים שמן וכורכום או זעפרן בסיר בו בושל האורז ומטגנים 5 דקות על להבה נמוכה. מוציאים רבע מכמות השמן ושומרים בצד (את היתר מותירים בסיר).
  3. מרפדים את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה — בשכבה אחת ובצפיפות.
  4. מערבבים את האורז עם עשבי תיבול, אפונה, שום ובצל ירוק ומעבירים לסיר בלי לגעת באורז בידיים ובלי להדק. יוצרים בעזרת ידית של כף עץ כמה "ארובות", שמגיעות עד לשכבה של תפוחי האדמה. מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה.
  5. מבשלים 7 דקות על להבה גבוהה (כך תפוחי האדמה בתחתית הסיר ייטגנו ויהפכו פריכים), מנמיכים להבה ומבשלים 40 דקות.
  6. מוסיפים את השמן ששמרנו ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. מכסים את הסיר במגבת ובמכסה ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים, מניחים לאורז לשהות בסיר 15 דקות ומגישים.
  7. האורז במיטבו ביום ההכנה, אך יישמר בקופסה אטומה במקרר עד יומיים.

גיוונים: ניתן להחליף את הכורכום ב-10 חוטי זעפרן מושרים כ-10 דקות במים רותחים ומסוננים

4 בנובמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *